Bruikleen Herman Gordijn aan Museum MORE

Op zaterdag 24 juni 2017 opent in Museum MORE in Gorssel de tentoonstelling Herman Gordijn. Het niet perfecte is perfect. BPD Kunstcollectie geeft voor deze tentoonstelling een portret in bruikleen van de heer Simons. Drs. J.W.M. Simons was voorzitter van de Raad van Bestuur van Bouwfonds in de jaren ’90. Het was gebruikelijk om directieleden en leden van de Raad van Commissarissen te laten portretteren.
  • Publicatiedatum: 24 juni 2017
Gordijnh Simons
Herman Gordijn, Drs. J.W.M. Simons, 1996
Hoogtepunten uit 50 jaar kunstenaarschap

Bij het grote publiek zijn met name de monumentale realistische portretten van Gordijn bekend, zoals het staatsieportret van (toenmalig) koningin Beatrix uit 1982 dat in Den Haag bij de Raad van State hangt Maar daarnaast heeft hij ook veel werk gemaakt waarop hij juist mannen en vrouwen staan die juist niet voldoen aan het gebruikelijke schoonheidsideaal. Hij schildert veel figuren met bolle buiken, gerimpelde huid en getekende gezichten.

De tentoonstelling in Museum MORE biedt een overzicht van hoogtepunten uit 50 jaar uniek kunstenaarschap met schilderijen, etsen en gravures en is te zien tot en met 1 oktober 2017.

Herman Gordijn overleed op 25 mei 2017 en het was zijn wens dat de tentoonstelling door zou gaan zoals gepland.