Collective landscape - Eddo Hartmann

Vanaf donderdag 5 oktober is in het Burgerweeshuis de tentoonstelling ‘Collective landscape’ van fotograaf Eddo Hartmann te zien.
  • Publicatiedatum: 3 oktober 2023
Fruitboom Uitnodiging Kunstlunch
Voedselbos - Eddo Hartmann
Collective Landscape / Shifting baselines

Eddo Hartmann presenteerteen aantal van zijn werken uit de projecten ‘Collective Landscape’ (2018-2022) en ‘Shifting Baselines’ (2022-2023), met als gedeelde thematiek: het landschap als de gemeenschappelijke kunstvorm van de mensheid.

Het werk gaat enerzijds over het documenteren van wetenschappelijk veldwerk in natuurlijke ecosystemen in Nederland. Anderzijds gaat het over het verbeelden van de verschuiving in de perceptie over hoe een gezond ecosysteem er werkelijk uit zou moeten zien.

Deze tentoonstelling is onderdeel van ‘Hernieuwde Energie’, een meerjarige samenwerking tussen BPD Cultuurfonds en Noorderlicht (platform voor fotografie en andere vormen van visuele media).

Parallel aan deze tentoonstelling presenteert Eddo Hartmann de complete serie werken ‘Shifting Baselines’ tijdens REGENERATE, het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2023 in Groningen.

EXCLOSURE EXPERIMENT 1 (1)
Exposure Experiment - Eddo Hartmann
Eddo Hartmann

Eddo Hartmann (1973) studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hartmann staat bekend om het vastleggen van opvallende en tot nadenken stemmende beelden van architectuur en stedelijke ruimtes. Hij is toegewijd aan het vastleggen van de impact van menselijke activiteiten op de planeet en haar landschappen.

Hartmanns werk is op grote schaal tentoongesteld en gepubliceerd in kranten en tijdschriften over de hele wereld en bevindt zich in particuliere en openbare collecties. Hij heeft talrijke prijzen ontvangen, waaronder de Lensculture Exposure Award 2018.