BPD opent haar deuren

Het Burgerweeshuis is van 22 tot en met 24 juni de locatie voor allerlei activiteiten die worden georganiseerd in het kader van GET LOST-art route 2018/Public Art Amsterdam (Pay Attention Please!), WeMakeThe.City en de Dag van de Architectuur Amsterdam. BPD stelt hiermee haar deuren open voor het publiek.

Een overzicht van de activiteiten per dag, tijden & tickets:

Vrijdag 22 juni

-- Grand Opening GET LOST-art route | Zuidas
en officiële start Public Art Amsterdam (Pay Attention Please!). Via een link in de uitnodiging kunt u zich aanmelden voor de Grand Opening.

Tijd & Locatie: 
17:00 uur, Gustav Mahlerplein.


-- Performance PoroCity | Burgerweeshuis
(in het kader van GET LOST- art route 2018)

Tijden & Tickets: Besloten bijeenkomst, er zijn geen tickets verkrijgbaar.


-- We Make The.City | Circl 
Een aantal collega’s van BPD neemt inhoudelijk deel aan de programmering van We Make The.City. Kijk bijvoorbeeld hier voor het evenement The role of art in city innovation, waar Sharon Oldenkotte-Vrolijk een presentatie geeft.   

Zaterdag 23 juni

-- Performance PoroCity | Burgerweeshuis
(in het kader van GET LOST-art route 2018)

Taal:
Engels

Tijden: 
18:30 – 20:00 uur / 21:00 – 22:30 uur

Tickets: Gratis. Beperkte capaciteit. Reserveren is verplicht o.v.v. PoroCity, datum, tijd, aantal personen.
RSVP [reservations@getlost-artroute.com]

Zondag 24 juni

-- Rondleiding | Burgerweeshuis
(in het kader van Dag van de Architectuur Amsterdam/WeMakeThe.City)

Tijden: 12:00 – 13:00 uur / 13:30 – 14:30 uur / 15:00 – 16:00 uur

Tickets: Aanmelden verplicht : via de ticketpagina -- Performance PoroCity | Burgerweeshuis
(in het kader van GET LOST-art route 2018)

Taal: Engels

Tijden: 18:30 – 20:00 uur / 21:00 – 22:30 uur

Tickets: Gratis. Beperkte capaciteit. Reserveren is verplicht o.v.v. PoroCity, datum, tijd, aantal personen.
RSVP via [reservations@getlost-artroute.com]

Meer informatie

GET LOST-art route 2018
Deze zomer loopt drie maanden lang de kunstroute van GET LOST door Zuidas. Twaalf werken van jonge kunstenaars worden tentoongesteld in de openbare ruimte. Daarnaast vinden op verschillende momenten performances plaats. De GET LOST art route is vrij toegankelijk. De kunstwerken staan in Zuidas tot 22 september 2018. In het Burgerweeshuis is van 22 – 24 juni de performance PoroCity te zien. Met de deelname aan Get Lost slaat BPD een brug tussen het bedrijfsleven en jonge kunstenaars, en geeft BPD ruimte aan de verbeelding.

GET LOST – art route 2018 toont kunstwerken die te zien zijn bij / tot stand zijn gekomen met de volgende bedrijven: Stichting AkzoNobel Art Foundation, FLOW Real Estate & Egeria Real Estate Development, World Trade Center Amsterdam, Gemeente Amsterdam, afdeling Zuidas, Zuidasdok, ZuidPlus, ABN AMRO, Maarsen Groep & Zadelhoff, VU, BPD, Loyens & Loeff.
Website GET LOST

Public Art Amsterdam
GET LOST- art route is onder deel van Public Art Amsterdam. 11 toonaangevende Amsterdamse kunstinstellingen bundelen de krachten en tonen van 21 juni tot en met 30 september 2018 de rijkdom van de publieke ruimte van Amsterdam tijdens de manifestatie ‘Pay Attention Please!’.
BPD Cultuurfonds heeft Public Art Amsterdam ondersteund.
Website Public Art Amsterdam 

PoroCity
PoroCity van choreograaf Andrea Božić en beeldend kunstenaar Julia Willms is een performance als een reis, die dromen op bijzondere architecturale ruimtes projecteert. Daar waar de ongrijpbare logica van de droomwereld en de alledaagse realiteit elkaar overlappen, ontstaat een derde, poreuze ruimte die we nog niet kennen. Een ruimte waarin van alles mogelijk is. In het Burgerweeshuis worden de dromen, het gebouw, het publiek en de ruimte zélf in elkaar geweven.

Extra:
naast de performance heeft u de mogelijkheid om de audiovisuele installatie Through the Looking Glass van Andrea Božić, Robert Pravda en Julia Willms te bezoeken, gebaseerd op het Ganzfeld effect. Deze installatie is één uur voor aanvangstijd én een half uur na afloop gratis toegankelijk. De installatie duurt 4 minuten en er is een beperkte capaciteit van vier personen per keer.
Website PoroCity

Dag van de Architectuur Amsterdam
Architectuurcentrum Amsterdam organiseert in samenwerking met diverse partners de Dag van de Architectuur Amsterdam. Met rondleidingen, open gebouwen, lezingen en meer ontmoet het bredere publiek architecten, stedenbouwers en ontwerpers. Het thema van 2018 is de Noord/Zuidlijn. Voor de Dag van de Architectuur Amsterdam opent BPD (in de buurt van Metrostation Zuid) op zondag 24 juni haar deuren en worden er rondleidingen in het Burgerweeshuis georganiseerd.
Website Dag van de Architectuur Amsterdam

WeMakeThe.City
WeMakeThe.City  is het grootste stadsfestival van Europa. Van 20 t/m 24 juni wordt het stedelijk leven gevierd en wordt in de Metropoolregio Amsterdam samengewerkt aan de belangrijke stedelijke vraagstukken.  Hoe maken we steden beter? Hoe maken we betere steden? In het kader van WeMakeThe.City opent BPD haar deuren en worden er rondleidingen in het Burgerweeshuis georganiseerd. BPD Noord-West ondersteunt We Make The.City. Een aantal collega’s van BPD neemt inhoudelijk deel aan de programmering van We Make The.City. Kijk bijvoorbeeld hier voor het evenement The role of art in city innovation, waar Sharon Oldenkotte-Vrolijk een presentatie geeft.  
Website WeMakeThe.City

Kijk ook op