Tentoonstellingen

Met regelmaat worden er kunstwerken uit de BPD Kunstcollectie in bruikleen gegeven aan musea in binnen- en buitenland. Daarnaast zijn er in het verleden een aantal grote overzichtstentoonstellingen geweest in Nederlandse musea, zoals Museum Belvédère, Gemeentemuseum Den Haag, Museum Boijmans van Beuningen en Stedelijk Museum Amsterdam.

Rabo Kunstzone - Habita(n)t

Habita(n)t is de gezamenlijke tentoonstelling van De Rabo Kunstcollectie en Bouwfonds Kunstcollectie van Rabo Vastgoedgroep. In 2012/2013 was de tentoonstelling te zien in de (voormalige) Rabo Kunstzone in het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht.

Lees volledig bericht

Museum Belvédère - Wahlverwandtschaft

Tijdens de expositie Wahlverwandtschaft in 2009 werden werken uit Bouwfonds Kunstcollectie in directe samenhang met werken uit de collectie van museum Belvédère getoond.

Lees volledig bericht

Gemeentemuseum Den Haag - Room with a view

Na 30 jaar verzamelen werd in 2006 in het Gemeentemuseum in Den Haag opnieuw een tentoonstelling georganiseerd.

Lees volledig bericht

Museum Boijmans van Beuningen

In 1996 bestond Bouwfonds 50 jaar en Bouwfonds Kunstcollectie 20 jaar. Ter gelegenheid van dit feestjaar werd een tentoonstelling georganiseerd in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.

Lees volledig bericht

Stedelijk Museum Amsterdam

In 1988-1989 vond de eerste grote overzichtstentoonstelling van Bouwfonds Kunstcollectie plaats. Na ruim 10 jaar verzamelen werd in het Stedelijk Museum Amsterdam een dwarsdoorsnede van de collectie getoond.

Lees volledig bericht

See also