Klaas Gubbels

Klaas Gubbels (1934) werd geboren in Rotterdam en volgde daar van 1949 tot 1951 een opleiding reclametekenen aan de Ambachtsschool waarna hij op de reclameafdeling van de Bijenkorf werkte. Terwijl hij daar werkte volgde hij aan de academie in Arnhem een avondopleiding tekenen. Vanaf 1952 volgde hij in Arnhem een voltijd opleiding. 

Gubbels maakt stillevens met als meest gebruikte onderwerp de koffiekan. Je zou verwachten dat hij al vroeg een liefde voor stillevens had, maar niets is minder waar. Het schilderen van stillevens was verplicht op de academie en pas later zag hij de schoonheid er van in. Sindsdien onderzocht hij kleur, vorm en compositie en maakte hij zeer veel stillevens waarbij bijna altijd de koffiekan een hoofdrol speelt. Soms schildert hij slechts één kan, maar vaak voegt hij ook een tafel en stoelen of kopjes toe.

Naast schilderijen maakt Gubbels ook veel grafiek, wandschilderingen, collages, beelden en grote kunstwerken voor in de openbare ruimte. In de BPD Kunstcollectie bevinden zich verschillende werken van Klaas Gubbels. 

Hinken, 1996
Stoel, 2002

Kijk ook op