Britta Huttenlocher

De Zwitserse kunstenares Britta Huttenlocher (1962) volgde haar opleidingen in Zürich, Groningen en Maastricht. Momenteel woont en werkt ze in Amsterdam.

Het oeuvre dat Huttenlocher sinds het begin van de jaren ‘90 heeft opgebouwd omvat zowel schilderijen en aquarellen als tekeningen, etsen en in eerste instantie ook fotomontages. Besneeuwde berglandschappen vormden voor deze vroege fotomontages de basis. Ook in haar latere werk komen deze landschappen terug maar dan niet in letterlijke zin. Maar landschappelijke structuren zoals hellingen en glooiingen zijn belangrijke uitgangspunten in al haar werk.

Het werk van Huttenlocher wordt met de jaren steeds abstracter en het wordt steeds moeilijker de (berg)landschappen te herkennen. Ze geeft die hellingen en glooiingen van het landschap weer door middel van lijnen. Eerst voornamelijk in zwart-wit, later ook met veel kleur. Dit werk is daar een mooi voorbeeld van. Naast schilderijen op doek maakt Britta Huttenlocher ook grafiek en schildert ze op glas.

Zonder titel, 2004-2005
Zonder titel, 2004-2005
Zonder titel, 2002-2003
Zonder titel, 2002-2003

Kijk ook op

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?