Out of Office, kunstschatten uit bedrijven

Op zondag 16 december wordt door Alexander Rinooy Kan de tentoonstelling Out of Office, kunstschatten uit bedrijven in museum Singer Laren geopend. De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met de Vereniging Bedrijfscollecties Nederland (VBCN) waarvan ook de BPD Kunstcollectie lid is.
  • Publicatiedatum: 16 december 2018
Out Of Office Singer Laren
Out of Office

Out of Office toont en beschrijft het veelkleurige palet van de Nederlandse kunst in bedrijfscollecties uit het tijdperk 1945-heden en sluit aan bij het streven van VBCN om de kunstschatten uit bedrijven zichtbaar te maken voor een groot publiek. Met werken van kunstenaars als Karel Appel, Marlene Dumas, Armando, Jan Schoonhoven en Folkert de Jong worden dwarsverbanden getoond tussen kunstenaars uit verschillende periodes én tussen de diverse bedrijfscollecties. Ruim 150 zelden getoonde werken uit diverse Nederlandse bedrijfscollecties verruilen voor de tentoonstelling hun vertrouwde plek in kantoren en bedrijven voor een plaats in het museum.

Singer Laren Out Of Office
Out of Office, Singer Laren
Hoogtepunten

Twee hoogtepunten uit de BPD Kunstcollectie zullen ook te zien zijn in Singer Laren: Zonder titel van Jan Schoonhoven uit 1965 en Plastiek van André Volten uit 1975.

Tegelijkertijd is in een van de tuinzalen van het museum de tentoonstelling RE:Collecting te zien. Een tentoonstelling van de winnaars van de derde editie van de curatorenprijs VBCN OPEN: Mels Evers en Hélène Webers. VBCN OPEN stimuleert jonge curatoren door hen een podium te en een kans te geven een tentoonstellingsconcept te realiseren.

Bezoek de website van Singer Laren voor meer informatie.