BPD ondersteunt de Nederlandse inzending voor de 57e Biënnale van Venetië

BPD ondersteunt de Nederlandse inzending voor de 57e Biënnale van Venetië getiteld ‘Cinema Olanda’; een samenwerkingsproject van beeldend kunstenaar Wendelien van Oldenborgh en curator Lucy Cotter in opdracht van het Mondriaan Fonds. BPD stimuleert al ruim 70 jaar op verschillende manieren kunst en cultuur, zowel in de ontwikkeling van openbare ruimten in Nederland alsook binnen de eigen organisatie.
  • Publicatiedatum: 8 mei 2017
Cinema Olanda Wendelien Van Oldenborgh
Cinema Olanda tijdens Biënnale van Venetië
Ondersteuning inzending 57e Biënnale van Venetië

De Nederlandse inzending ‘Cinema Olanda’ is een samenwerkingsproject van beeldend kunstenaar Wendelien van Oldenborgh en curator Lucy Cotter, in opdracht van het Mondriaan Fonds, het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed.  In het Rietveldpaviljoen wordt Van Oldenborgh’s architectonische installatie getoond waarin drie werken zijn geïntegreerd. Het project is van 13 mei tot 26 november 2017 te zien op de internationaal zeer gerenommeerde kunstmanifestatie in Venetië, met een parallelprogramma in Nederland. 

Sharon Oldenkotte-Vrolijk (directeur Kunst & Cultuur bij  BPD): "BPD ondersteunt Cinema Olanda vanwege de reflectie van Van Oldenborgh op de modernistische architectuur in Nederland en de manier waarop zij het verbindt met de actuele thema’s”  

Cinema Olanda wordt georganiseerd in partnerschap met de Amsterdam School for Cultural Analysis (ASCA) van de UvA, Akademie van Kunsten (KNAW), Wilfried Lentz Rotterdam en Nuova Icona, Venetië en wordt ondersteund door CBK Rotterdam, BPD en de gemeente Rotterdam.